Projek Dialog

ABOUT US

ABOUT US

Projek Dialog utilises new media to promote diversity and inclusivity among Malaysians. Our most recent programs include a film festival, a youth diversity festival, a board game and a web-graphic novel. Our projects are collaborative, involving consultations with relevant stakeholders and informed by the needs of minority communities we work with.

THE TEAM

THE TEAM

KHADIJAH ZAINAL

projekdialog@gmail.com

Beliau mempunyai pengalaman dengan pelarian dan kanak-kanak migran, di mana beliau telah bekerja dengan Yayasan Chow Kit sebagai seorang intern. Di samping itu, beliau juga melaksanakan aktiviti sukarelawan dengan NGO kemanusiaan dan sering berfikirkan kelestarian yang berkaitan dengan fesyen dalam kehidupan sehariannya.

 

victoria cheng

victoria@projekdialog.com

Beliau mempunyai ijazah sarjana muda dalam Hubungan Antarabangsa dan Bahasa Perancis dari Universiti of Nottingham Malaysia Campus. Beliau juga berminat dalam bidang Kajian Islam dan Kajian Gender, dan ingin melancong ke Timur Tengah dan Afrika suatu hari nanti.

Jeannette goon

     projekdialog@gmail.com

Beliau mempunyai pengalaman dalam pelbagai bidang termasuk komunikasi, kewartawanan dan keusahawanan. Beliau juga telah melancarkan Bayu Harvest, iaitu sebuah aplikasi yang membolehkan petani di Sabah menjual hasilan secara langsung kepada pembeli di luar negeri.

 

Emmanuel Joseph

projekdialog@gmail.com

Beliau memegang ijazah dalam bidang IT dan undang-undang. Beliau merupakan ahli untuk beberapa NGO dan kolumnis untuk Malaysian Insight, Kuala Lumpur Post dan Malaysian Insider. Beliau juga adalah Fellow dengan Institute of Research for Development Policy (IRDP) dan bekas Ahli Lembaga untuk Impact
Malaysia.

JASON NICHOLAS

projekdialog@gmail.com

Mengendalikan bahagian teknikal Projek Dialog sebagai juruteknik kami.

 

Media, Advocacy, Inclusivity